світло

тепло

вода

підтримка
У міському управлінні освіти і науки працює гаряча телефонна лінія. За потреби звертайтесь щоп'ятниці з 9.00 до 10.00 за телефоном (03849) 5-15-07. Урядова «гаряча лінія» з питань протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству щодо дітей 15-47. Інспектор ювенальної превенції Придруга Петро Омелянович, тел. 0681004892.

Впровадження системи НАССР у шкільній їдальні

НАССР у навчальних закладах – важливий інструмент для контролю безпеки харчування. Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за всіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви

Система контролю безпечності харчових продуктів при їх виробництві має охоплювати такі процеси:

  1. Щоб уникнути перехресного забруднення, виробничі, допоміжні та побутові приміщення повинні мати належне планування.
  2. Ставляться більш жорсткі вимоги до стану приміщень, обладнання, проведення ремонтних робіт, технічного обслуговування обладнання, а також до захисту харчових продуктів від забруднення та сторонніх домішок.
  3. Змінюються вимоги до планування і стану комунікацій — вентиляції, водопроводів, електро- та газопостачання, освітлення тощо.
  4. Зростають вимоги до безпечності води, льоду, пари, допоміжних матеріалів для переробки (обробки) харчових продуктів, предметів та матеріалів, які контактують із харчовими продуктами.
  5. Особлива увага приділяється чистоті поверхонь (строго регламентуються процедури прибирання, миття і дезінфекції виробничих, допоміжних і побутових приміщень та інших поверхонь).
  6. Значна увага приділена здоров’ю та гігієні персоналу.
  7. Змінюється ставлення до поводження з відходами виробництва та сміттям, їх збору та видалення з потужностей.
  8. Зростає контроль за шкідниками, визначення виду і запобігання їхній появі, засобам профілактики та боротьби.
  9. Зростають вимоги до зберігання та використання токсичних сполук і речовин.
  10. Запроваджуються специфікації (вимоги) до сировини та контроль за постачальниками.
  11. Впроваджується контроль зберігання і транспортування продуктів.
  12. Посилюється контроль за технологічними процесами.
  13. Впроваджується маркування харчових продуктів та інформування споживачів.

У нашому навчальному закладі відбувається поетапне вирішення цих вимог, адже впровадження НАССР в їдальні – це найнадійніша гарантія безпечності харчування наших учнів.

Наша адреса

32300 Хмельницька обл.,

м. Кам’янець-Подільський,

вул. Героїв Небесної Сотні, 17

E-mail та телефон

kp.nvk14@gmail.com

school14_2007@ukr.net

(03849) 5-14-16 (молодша школа)

(03849) 5-14-26 (старша школа)

Наш хостинг-провайдер